Don Marco Farina

Lindur në 19 korrik 1958 në San Benedetto del Tronto(AP), takon Zotin gjatë vitit të fundit të shkollës së mesme mbas disa vite të ndryshme të jetuara larg nga Ai edhe në krizë të thellë.
Hyrë në një rrugë besimi bashkë me nënën më pak se dy vjet dëgjon thirrjen e Zotit për tu bërë prift, gjë që realizohet në 1985 në dorë të veskovit  Giuseppe Chiaretti, prifti i parë i shenjtëruar nga veskov i ri, në kishën e S. Filippo Neri në San Benedetto del Tronto (AP). Para bëhet zëvendës famulltar në të njëjtën kishë me një shtesë shërbimi te Zyra e Thirrjes, më vonë në 1987 zëvendës famulltar në Cupramarittima (AP) me detyrë si Ndihmës i përtëritjes të shpirtit në 1993 prift në San Giovanni di Colonnella (TE) e administrator  i kishës në Faraone të S. Egidio në Vibrata (TE), në 1998 prift në Comunanza (AP), dhe në fund të 2003 vjen me detyrë nga veskovo Gervasi Gestori për të themeluar një kishë të re në Martinsicuro (TE) e para në botë që është kushtuar Nënë Teresa di Calcutta.
“ …...... Di çfarë do të thotë të jetosh larg nga Zoti, di çfarë do të thotë me qenë i vdekur shkatërrues i brendshëm nga gabimet e tuaja ….. por di akoma edhe më shumë çfarë do të thotë të ngjallesh sepse Dikush ka patur dhimbsuri për ty; ….. di çfarë do të thotë me qenë i sëmurë përbrenda meje e në trupin tim e shëruar përmes një Force të jetës së epërme ….. di akoma më çfarë do të thotë me qenë i falur, kur gjykimi e dënimi nga Lart dhe nga poshtë të duken të pakthyeshëm ….. Dua të jetoj për ti bërë të ditur të gjithëve kush është Jesu Krishti e për të transmetuar forcën e tij të ringjalljes ! ....”

Don Marco