Shëruar nga Leucemia acuta mieloide

Më quajnë Gabriele e jetoj në Mosciano në provincën Teramo. Jezu Krishti më ka shëruar! Ishte 20 Qershor 2005,kam qenë i shtruar në spitalin Santo Spirito në Pescara me një diagnozë të keqe:Leucemia Mieloide Acuta! Nga analizat u zbulua se kisha pak qeliza të gjakut të mirë. Mjek8t më thanë se mund të vdisja nga një moment në tjetrin. Ditët e para të shtrimit kisha një pikëllim të tmerrshëm. Nuk ia dilja të bia në paqe nga sëmundja. Pas një jave shtrimi më vënë në një dhomë sterile për kemioterapi edhe se isha i sëmurë nga temperatura e lart8 e shumë dhimbje të tjera. Shoku im i dhomës, i sëmurë si unë ishte dekurajus e thoshte gjithnjë se nuk do ia kishim arritur. Unë i kërkoja ndihmë Zojës së Bekuar e lusja rtuzaren çdo ditë në radio në kanalin e vatikanit. Mbas gati një muaj doktorët më thanë se kisha mbaruar ciklin e parë të kemios e më dërgojnë në shtëpi për pesëmbëdhjetë ditë e tërheq një psherëtim lehtësimi inkurajuar nga lajmi se sëmundja ishte redukuar 7/8%. Ndërsa shoku im vdes. Filloi të frekuentoj takimet e përmuajshëme të lutjes për shërim, në Martinsicuro, e marr shumë herë lyerjen për të sëmurë. Mbas 15 ditësh kthehem në spital për ciklin e dytë. Isha i qetë sepse përbrenda meje ndieja diçka që më thonte:"Shko se do ia dal8shl.Mbaruar ciklin e dytë të kemios sëmundja ishte reduktuar 2%. Më dërgojnë përs8ri në shtëpi dhe çdo 10/15 ditë kthehesha për kontroll në spital. Çdo kontroll që bëja s8mundja përmirësohej. Mbas rreth 4 muajsh, duke bërë biopsin8 e palcës e tipizimin e imunitetit (provën e palcës të kockës) doktori më komunikon FALJEN E PLOTË TË SËMUNDJES! Ka qenë dita më e bukur e jetës time! Besimi më ka shpëtuar. Jezusi më ka shpëtuar! Të besojmë e të kthehemi nga Jezu Krishti, Ai na mbron! Çdo ditë me lutjet e mia falenderoj Jezu Krishtin që më ka shpëtuar, më ka risjellë buzëqeshjen. 
Faleminderit Jezu! Faleminderit Jezu!